bannervrf2-small.JPG


REISIMPRESSIES

Mijn schilderstijl ontwikkelde ik tijdens mijn reizen in de Méditerranée. Vlot de essentie van een stad of van iemand die mijn pad kruist, vastleggen in pen of aquarel en vervolgens weer doorreizen. Juist in die snelheid en trefzekerheid ligt mijn kracht. Verder uitwerken vermindert alleen maar de zeggingskracht van mijn werk. De kunst van het weglaten. Ik schilderde in onder andere Tunesië, Andalusië, Zuid-Frankrijk, Toscane, Zuid-Italië en op Griekse eilanden.

Ik werk graag in aquarel en pen: beide zijn directe materialen waarin je maar weinig kunt corrigeren. Die spanning en concentratie zoek ik bewust op. Schilderen op het scherpst van de snede.

JAZZ

Mijn jazzproject begon met een portret van een jazzsaxofonist die ik toevallig zag spelen in een café. Het bleek Alexander Beets te zijn, organisator van jazzfestivals, docent aan de Rockacademie én muziekproducent. Steeds meer van zijn muzikale vrienden kruisten mijn pad. Dat resulteerde in 2010 in mijn boek ‘Jazz en soul, talent in woord en beeld’, met portretten van onder andere Wouter Hamel, Peter Beets, Boris en Rolf Delfos. In het boek staan interviews met alle geportretteerden over de artistieke ziel, passie, talent en inspiratie en de belemmeringen die deze creatievelingen hebben overwonnen.

Slideshow: de ontwikkeling van mijn schilderstijl: reclameschetsen met markers, de eerste modeltekeningen bij kunstenaar/frater Beatus Nijs, schetsen op reis, opdracht affiche Dias Latinos, eigen boek over Jazz, ik met jazzmuzikanten Wouter Hamel en Peter Beets), ik met danser Juvat Westendorp