IMG_2553.jpg
syp.jpg

WORKSHOPS SCHILDEREN IN EN OM HET WATER (beginners en gevorderden)

In de zomer (juni t/m september) organiseer in schildermiddagen in en om het water, We schilderden eerder op plekjes in de omgeving van Loosdrecht, Kortenhoef, Loenen aan de Vecht en de Amersfoortse grachten. We werken met aquarelverf op een A4 blok aquarelpapier (zelf meenemen/aanschaffen). Ik neem ook altijd wat bijzondere materialen mee zoals een penseelpen of aquarelkrijt.

Ik ga uit van kleine groepen van ca. 5 personen, zodat ik iedereen individueel kan begeleiden.

Tijdens een workshop leer je:

1. Hoe je in een korte schets de essentie vastlegt in je eigen handschrift. Het is niet zo belangrijk of alles nou klopt: het gaat vooral om jet plezier van het observeren en je verwonderen. Wat veel raampjes heeft dat kasteel eigenlijk... wat een prachtige torenspits... wat ligt dat kasteeltje mooi ingebed in het "groen".... Je ziet en onthoudt zoveel meer als je tekent! Je absorbeert je mooie uitzicht.

2. Hoe je vlot keuzes maakt in wat je afbeeldt: teken ik alleen een detail (torenspits), of het geheel (uitzicht vanaf het water op een dorpje).

3. Hoe je kleur en sfeer aanbrengt in aquarel.

4. Hoe je je eigen stijl ontwikkelt

Michael (1).jpg

De volgende workshop zal met schipper Michael en zijn Tender (luxe sloep) zijn,  in de schilderachtige omgeving van Loenen aan de Vecht.  Kijk maar eens naar dit filmpje van onze schipper!  Michael organiseert o.a. muzikale cruises langs de Turkse kust. Hij en zijn vrouw wonnen hiermee al eerder de Zoover Gold Award. Niet de minsten dus. Kosten €55 voor 3 uur boot plus les. We maken circa 4 schetsen op verschillende locaties waar we naar toe varen.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de volgende worksshop, meld je dan hieronder aan:

 

 

 

 

Ja,