IMG_2553.jpg
2.JPG
IMG_8536.JPG

BEZICHTIGEN EXPO STADSGEZICHTEN & ZELF SCHETSEN IN MIDDELEEUWS AMERSFOORT
ook geschikt voor beginners

IMG_8528.JPG

Datum: 26 mei, evt. begin juni (bij voldoende deelnemers), 11- ca 14.30 uur

Wie gaat er mee schetsen op locatie? We beginnen met een erg goede expositie in museum Flehite met werk van kunstenaars die zich laten inspireren door steden zoals Amersfoort, New York en Venetië. Ik zal 3 inspirerende kunstenaars uitlichten en wat vertellen over hun technieken en ideeën. 

Aansluitend gaan we  zelf een aantal schetsen maken in een rustig gedeelte in het schilderachtige middeleeuwse centrum van Amersfoort.

Je werkt met aquarelverf, zwart aquarelpotlood. en zwart pennetje en gesso (gesso hoef je niet zelf mee te nemen). Je begint met een paar supersnelle ruwe notities maken te maken in aquarelpotlood en pen. Uiteindelijk strijken we ergens neer om in alle rust een schets uit te werken in aquarel of in een gemengde techniek waarbij je aquarelverf combineert met gesso (dan krijgt je aquarel het karakter van een acrylverfschilderij).

Kosten (excl museumbezoek/museumjaarkaart) €55 (vaste leerlingen €45), materiaal zelf meenemen of lenen tegen kleine meerprijs . Lunch zelf meenemen.


Ja,