IMG_3404.JPG


BASISWORKSHOPS AQUAREL
voor beginners en gevorderden
1. "Schilder sfeervolle landschappen"

 

 

presentaei7.JPG


2. ¨ Reisimpressies op locatie"
In de zomer maken we een mini-schilderreis langs de mooiste schilderachtige plekjes,, bijvoorbeeld vanaf de Waterlijn Amersfoort (rondvaartboot)

 

 

 

 

 


BASIS WORKSHOP PORTRET/MODELTEKENEN  
voor beginners en gevorderden
1. "Raak en vlot portrettekenen (hoe bereik ik snel gelijkenis)"

 

 

 

IMG_1852.JPG

2. "Tekenen naar live-model" (met een bijzonder model, naakt of portret)


BASIS INSPIRATIEWORKSHOP
voor mensen die al wat schilderervaring hebben
Gesprek van 1 uur waarin we bekijken wat voor werk je eerder hebt gemaakt, wat je sterke punten zijn en welke stijlrichting je hebt. We bespreken welke zaken je belemmeren in het vinden van inspiratie, in wat je echt raakt, en hoe je dit zou kunnen oplossen.  Ook kijken we naar mentale belemmeringen zoals uitstelgedrag, onzekerheden en moeite met de veelheid aan keuzes die er zijn.

Daarna kan je je eventueel verder verdiepen en specialiseren in aquarel, portret of coaching (of een combinatie hiervan), d.m.v. een traject.


TRAJECT AQUAREL
Je leert hoe je met kleur diverse sferen en harmonie kunt bereiken in je aquarel.  Je leert bewuste keuzes te maken in je werk, waardoor je werk aan zeggingskracht zal winnen. Je leert gangbare maar ook verrassende technieken kenenn, van de combinatie van pen en aquarel tot de combinatie van gesso en aquarel. Je gaat je iegen stijl ontdekken, of dat nu de kunst van het weglaten, impressionistsich, exopressief of abstract is.  

TRAJECT PORTRET/MODEL
Je leert hoe je karakteristieke gelaatstrekken vast te leggen: wat maakt je model uniek? Je leert de noodzakelijke onderliggende anatomiekennis, het leren :"begrijpen' van het menselijk lijf. Je leert naar foto en live een model vast te leggen in diverse snelle tekentechnieken. 

TRAJECT COACHING
Zou je graag willen exposeren of op een andere manier met een eigen serie schilderijen naar buiten willen treden,  maar twijfel je steeds of je wel goed genoeg bent? Weet je niet wat je eigen stijl is? Wat jou nou echt raakt of inspireert? Begin je enthousiast aan een project,  maar daalt je enthousiasme en passie al snel? Of loop je regelmatig vast in uitstelgedrag, onzekerheden of veelheid aan keuzes?  Ik help je 1-op-1 met het realiseren van een inspirerende, unieke serie eigen werk, en met het daarmee naar buiten treden op een manier die bij jou past (van kaartenset of online zetten op Facebook, tot exposeren). Deze coaching is gebaseerd op mijn eigen coachingtrainingen bij de beroemde Amerikaanse creatief talentcoach en psycholoog Eric Maisel. Hij weet als geen ander hoe je de kunstenaar in iemand tot bloei brengt.


IMG_0088-2.JPG

Voor groepen, scholen en bedrijven ben ik ook in te huren voor speciale aquarelworkshops met een origineel thema. Ook geef ik workshops creatief denken. Meer info zie hier of Informeer voor de mogelijkheden via 033 4759934 of petra@petratool.nl.

Wil je alvast een voorproefje van deze workshops, kijk dan op de pagina Free Stuff bij de gratis te downloaden pdf's over "Sfeer in aquarel" en "De kunst van het weglaten".


Kosten
Kosten à €50 voor 1 workshop, van tevoren te voldoen op NL29 ASNB 0707 6710 27 t.n.v. P.M. Tool. Prijs inclusief gebruik van materialen, exclusief evt. modelkosten (€5 tot €10).

Traject van 5 workshops plus 4 video's met lesmateriaal voor thuis (plus eenvoudige thuisopdrachten en tussentijds emailcontact) kost €275.


Data
De data zijn in overleg. De workshop duurt 2,5 uur,  en bestaat uit een half uur individuele begeleiding en 2 uur werken in een kleine groep van ca. 4 personen. Een traject diirt meestal 6 maanden.


Locatie/aanmelden
De sessies vinden plaats in mijn atelier aan de Van Dedemlaan 6 Hoevelaken. Gratis parkeren.
Voor vragen of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen via 033 4759934 of via het contactformulier.