Met veel plezier geef ik al zo'n 20 jaar lessen en workshops in mijn atelier in Hoevelaken. Soms op verzoek ook op locatie. Zo geef ik weleens workshops portret of aquarel tijdens mijn exposities buiten de deur. Bij al mijn lessen draait het om jóuw creativiteit en passie: we gaan samen op zoek naar wat jou raakt en inspireert, wat jij wilt leren schilderen. Geen eenheidsworst, geen lessen waarin iedereen hetzelfde schildert, maar je eigen keuzes durven maken, je eigen weg leren gaan, met veel vrijheid, met mijn feedback en motivatie. Ik werk altijd in kleine groepen, om individuele begeleiding te kunnen garanderen.

CURSUS "SCHILDEREN IN JE EIGEN STIJL"
voor beginners en gevorderden, jeugd en volwassenen
start in januari, april en oktober

Inhoud lessen
Tijdens mijn korte cursussen focussen we op het ontwikkelen van je eigen stijl.  De één schildert dus bijvoorbeeld een portret van haar (klein)kind, de ander gaat met grote kwast een groot doek te lijf met abstracte kleurvlakken in de kleuren van haar woonkamer, en weer een ander maakt een aquarel van zijn reis naar Jordanië. Ik help je met inspiratie, techniek en feedback en heb ruim voldoende inspiratiemateriaal in mijn atelier. Je kunt dus "blanco" komen, zonder ideeën. De begeleiding is individueel gericht, ik werk daarom in kleine groepen van ca. 4 cursisten.

Probeer eerst eens vrijblijvend een gratis proefles! (bij voldoende plek). 

Data en kosten
Je hebt om de week les (niet in schoolvakanties en op officiële vrije dagen). 

Volwassenen:  een cursus van 6 lessen à 2 uur kost €90. Cursus 8 lessen €120. Prijs is exclusief gebruik van materialen (graag zelf meenemen of gebruiken van atelier tegen meerprijs van €20 (bij 6 lessen) of €25 (bij 8 lessen).

Jeugd: een cursus van 6 lessen à 1 uur kost €55, inclusief materiaalkosten.

Lesgeld graag overmaken voor het begin van de cursus op NL29 ASNB 0707 6710 27 t.n.v. P.M. Tool. 

Start begin januari, april en oktober, Tussentijds instromen is mogelijk. Er is les op de maandagochtend, maandagmiddag, dinsdagochtend, dinsdagavond, woensdagochtend, woensdagavond, donderdagochtend en vrijdagochtend.

Locatie/aanmelden
Atelier Van Dedemlaan 6 Hoevelaken. Gratis parkeren.
Aanmelden kan button hieronder, of bel voor vragen of aanmelding 033 4759934.

Voorbeelden van werk van leerlingen (zie gallery bovenaan pagina)
Tanja Jansen (semi-abstracte collage-achtige kunstwerken in gemengde techniek, ook stempels). 
Rita van Dijk (in zwart geschilderd portretten op expressieve ondergrond)
Debra Sweers (spontane supersnelle studie in aquarel)
Maya Lyklema ("stil" sfeervol landschap in aquarel)
Mirjam Timmer (beweging in pastel op gekleurd papier, gebruik makend van de kleur van het papier in de schaduwpartijen)
Kevin de Bruin (jeugd, "in-your-face" kikker in pastel)
Leerlingen aan het werk


MASTERCLASS AQUAREL "DE KUNST VAN HET WEGLATEN" 
voor beginners en gevorderden
data op aanvraag

Je leert hoe je een rake, vlotte, expressieve aquarel maakt. Je leert de kunst van het weglaten. Door vlot en schetsmatig te werken, en bewuste keuzes te maken in wat je wel en niet afbeeldt, en de keuze van een beperkt palet, zal je werk aan zeggingskracht winnen. We oefenen met ondere andere het schilderen van landschappen, stillevens en portret, in stijlen van realistisch tot expressief en abstract. 

Kosten
€90, inclusief gebruik van materialen 

Locatie/aanmelden
Atelier Van Dedemlaan 6 Hoevelaken. Gratis parkeren.

Bel voor vragen 033 4759934.


INSPIRATIEWORKSHOP
voor gevorderden. Bij twijfel kun je met mij contact opnemen
data op aanvraag

A man paints with his brain, not his hands (Michelangelo) .... Veel schilders benutten hun talenten niet volledig, weten niet wat hun stijl is, of stellen het schilderen steeds weer uit, ontbreekt het vaak aan de motivatie en inspiratie om echt gepassioneerd aan schilderprojecten te werken. In deze workshop pak je dit aan en leer je hoe je creatief gezien het maximale uit jezelf haalt.

Je krijgt in deze workshop talloze tips op gebied van o.a.:

- het vergroten van je TALENTEN  
- het vinden van je eigen STIJL  
- het vinden van INSPIRATIE
-  het maken van KEUZES het stellen van realistische maar uitdagende DOELEN
- het kweken van ZELFDISCIPLINE
- het leren omgaan met UITSTELGEDRAG en ONZEKERHEDEN

Je gaat aan het eind van de workshop brainstormen over mogelijke inspirerende en uitdagende schilderprojecten en gaat een plan hiervoor maken. Dit kan heel groots zijn (bijvoorbeeld een serie voor een expositie bij elkaar schilderen, of een map samenstellen om toelating te kunnen doen voor een kunstopleiding), maar ook iets kleiners (zoals een serie wenskaarten van eigen werk maken). 

Kosten
€75

Locatie/aanmelden
Atelier Van Dedemlaan 6 Hoevelaken. Gratis parkeren.

Bbel voor vragen 033 4759934.


REACTIES
"Als ik aan Petra denk, komen de woorden rustig, gebalanceerd, kundig en gepassioneerd in mij op. Ze heeft een ontspannen stijl van lesgeven en geeft veel vrijheid in de opdrachten. Ze weet de juiste aanwijzingen te geven en motiveert enorm. De lessen zijn gericht op de persoonlijke ontwikkeling en sinds ik les heb bij Petra, ben ik gegroeid in mijn creatief denken en ook is er duidelijk verbetering te zien in mijn werken". A.B.

"ik denk met veel genoegen terug aan de Workshop die ik enkele jaren geleden bij U gevolgd heb. Er gaat véél inspiratie + energie van u uit naar andere personen, én dat werkt nog héél lang na." M.J.

"Petra ziet zelfs in summiere schetsjes wat je "eigenheid' is - vaak ben je je daar niet eens bewust van". M.B.

"Ze zoekt uit welk onderwerp je passie heeft en helpt je dat uit te diepen. Ik vind haar manier van lesgeven en haar enthousiasme heel stimulerend".