Met veel plezier geef ik al zo'n 20 jaar lessen en workshops in mijn atelier in Hoevelaken. Bij al mijn lessen draait het om jóuw creativiteit en passie: we gaan samen op zoek naar wat jou raakt en inspireert, wat jij wilt leren schilderen. Geen eenheidsworst, geen lessen waarin iedereen hetzelfde schildert, maar je eigen keuzes durven maken, je eigen weg leren gaan, met veel vrijheid, met mijn feedback en motivatie. Ik werk altijd in kleine groepen, om individuele begeleiding te kunnen garanderen.

CURSUS "SCHILDEREN IN JE EIGEN STIJL"
voor beginners en gevorderden, jeugd en volwassenen
start in januari, april en oktober

Inhoud lessen
Tijdens mijn korte cursussen focussen we op het ontwikkelen van je eigen stijl.  De één schildert dus bijvoorbeeld een portret van haar (klein)kind, de ander gaat met grote kwast een groot doek te lijf met abstracte kleurvlakken in de kleuren van haar woonkamer, en weer een ander maakt een aquarel van zijn reis naar Jordanië. Ik help je met inspiratie, techniek en feedback en heb ruim voldoende inspiratiemateriaal in mijn atelier. Je kunt dus "blanco" komen, zonder ideeën. De begeleiding is individueel gericht, ik werk daarom in kleine groepen van ca. 4 cursisten.

Probeer eerst eens vrijblijvend een gratis proefles! (bij voldoende plek). 

Data en kosten
Je hebt om de week les (niet in schoolvakanties en op officiële vrije dagen). 

Volwassenen:  een cursus van 6 lessen à 2 uur kost €90. Cursus 8 lessen €120. Prijs is exclusief gebruik van materialen (graag zelf meenemen of gebruiken van atelier tegen meerprijs van €20 (bij 6 lessen) of €25 (bij 8 lessen).

Jeugd: een cursus van 6 lessen à 1 uur kost €55, inclusief materiaalkosten.

Lesgeld graag overmaken voor het begin van de cursus op NL29 ASNB 0707 6710 27 t.n.v. P.M. Tool. 

Start begin januari, april en oktober, Tussentijds instromen is mogelijk. Er is les op de maandagochtend, maandagmiddag, dinsdagochtend, dinsdagavond, woensdagochtend, woensdagavond, donderdagochtend en vrijdagochtend.

Locatie/aanmelden
Atelier Van Dedemlaan 6 Hoevelaken. Gratis parkeren.
Aanmelden kan button hieronder, of bel voor vragen of aanmelding 033 4759934.

 


DSCF0375-cr.JPG

MASTERCLASS "VLOT PORTRETTEKENEN"
intensieve workshop voor beginners en gevorderden
zaterdag 6 mei, 10-ca. 15 uur
kleine groep, ca. 5 deelnemers, individuele begeleiding

Je gaat in 1 dag een raak, vlot, expressief portretschilderij maken in je eigen handschrift. Je leert hoe je een gezicht "verkent", karakteristieken eruit haalt en hoe je dit raak weergeeft op papier of doek. Tenslotte leer je hoe je je schetsen van het "live" model omzet in een schilderij in een eigen stijl of handschrift.

Kosten
€95, inclusief modelgeld, exclusief gebruik van materialen (meerprijs gebruik van materialen: €15)

Locatie/aanmelden
Atelier Van Dedemlaan 6 Hoevelaken. Gratis parkeren.

Bel voor vragen 033 4759934.


INSPIRATIE (ONLINE TRAINING per email)
voor gevorderden. Bij twijfel kun je met mij contact opnemen

A man paints with his brain, not his hands (Michelangelo) .... Veel schilders benutten hun talenten niet volledig, weten niet wat hun stijl is, of stellen het schilderen steeds weer uit, ontbreekt het vaak aan de motivatie en inspiratie om echt gepassioneerd aan schilderprojecten te werken. In deze workshop pak je dit aan en leer je hoe je creatief gezien het maximale uit jezelf haalt.

 

Voordelen:

  • unieke training gebaseerd op mijn coachingsessies met de beroemde Amerikaanse creatief talentcoach en psycholoog Eric Maisel
  • zelfreflectie: je leert vanuit je luie stoel in alle rust je gedachten en ideëen over je werk onder woorden te brengen, en zult rode draden ontdekken in je werk en daardoor ontdekken welke richting je op moet gaan
  • passie en inspiratie:  door je er intensief in te verdiepen in wat je precies raakt en kan inspireren, zla je je passie voeden, zodat je niet op zelfdiscipline, maar op bevlogenheid verder gaat
  • zelfverwezenlijking: eindelijk ontdek je wat je echt in je mars hebt, in plaats van het je maar steeds af te vragen en te blijven hangen in middelmatigheid
  • voldoening: je zult deze training afsluiten met een tastbare serie schilderijen waarbij je het geleerde in praktijk brengt. Je zult ervarend at je een flinke sprong vooorwaarts hebt gemaakt


Inhoud programma
Les 1
JE TALENTEN EN JE EIGEN STIJL
Wat kan je al? Waar ben je goed in? Wat wil je nog leren? Wat onderscheidt jouw werk van anderen (ook al denk je dat je geen uniek werk maakt!). Je stuurt mij een aantal voorbeelden van je werk ter illustratie. 

Les 2
HET VINDEN VAN INSPIRATIE EN PASSIE
Wat raakt je? Wat inspireert je, niet alleen in het schilderen, maar in je leven?  Bij wat voor een soort schilderijen sta jij stil in een museum? Je gaat - getriggerd door een aantal prikkelende vragen van mij -  op zoek naar jouw inspiratiebronnen. Bovendien ga je brainstormen over een uniek schilderproject.

Les 3
HET MAKEN VAN RUIMTE VOOR JE KUNST
Volop tips om je te leren omgaan met mogelijke belemmeringen zoals uitstelgedrag, een volle agenda en onzekerheden.

Les 4
HET STELLEN VAN REALISTISCHE DOELEN
Een plan maken voor het naar buiten treden met je werk, bijvoorbeeld voor het organiseren van een EXPOSITIE of het samenstellen van een map om toelating te kunnen doen voor een kunstopleiding. Of iets kleiners (zoals een serie wenskaarten van eigen werk maken).  Je stuurt je plan in.

Na het doorlopen van deze training neem ik - datum in onderling overleg - emailcontact met je op je om je vorderingen te horen. DIt werkt als de spreekwoordelijke stok achter de deur, om je project ook echt door te zetten..

Kosten
€85

Locatie/aanmelden
Atelier Van Dedemlaan 6 Hoevelaken. Gratis parkeren.

Bel voor vragen 033 4759934.


REACTIES
"Als ik aan Petra denk, komen de woorden rustig, gebalanceerd, kundig en gepassioneerd in mij op. Ze heeft een ontspannen stijl van lesgeven en geeft veel vrijheid in de opdrachten. Ze weet de juiste aanwijzingen te geven en motiveert enorm. De lessen zijn gericht op de persoonlijke ontwikkeling en sinds ik les heb bij Petra, ben ik gegroeid in mijn creatief denken en ook is er duidelijk verbetering te zien in mijn werken". A.B.

"ik denk met veel genoegen terug aan de Workshop die ik enkele jaren geleden bij U gevolgd heb. Er gaat véél inspiratie + energie van u uit naar andere personen, én dat werkt nog héél lang na." M.J.

"Petra ziet zelfs in summiere schetsjes wat je "eigenheid' is - vaak ben je je daar niet eens bewust van". M.B.

"Ze zoekt uit welk onderwerp je passie heeft en helpt je dat uit te diepen. Ik vind haar manier van lesgeven en haar enthousiasme heel stimulerend".