bannercursus.JPG

KORTE CURSUSSEN

Een kleine 20 jaar geleden was ik met mijn gezin op vakantie in het kustdorpje Sitges, nabij Barcelona. Mijn oog viel op een toeristische poster, met schilderijen van een 6-tal locale kunstenaars. Te zien was het uitzicht op het kerkje van Sitges, geschilderd in 6 verschillende stijlen. Elke kunstenaar maakte zijn geheel eigen keuzes in materiaal en techniek, formaat, compositie, kleur en sfeer, lijnvoering en mate van abstractie.

Dat is precies wat ik nastreef in mijn lessen. Individualiteit. Jij hebt andere unieke talenten en een andere smaak dan iemand anders.

Misschien schilder je graag met aquarel en probeer je een vlotte, realistische impressie van het dorpje te maken. Misschien vind je de werkelijke vorm helemaal niet zo belangrijk en vind je het leuk om – getriggerd door het uitzicht – te 'spelen' met kleurvlakken Misschien houd je van licht en sfeer, en zoek je 's avonds datzelfde kerkje op en schilder je het in mysterieuze schakeringen van paarstinten, het kerkje badend in het warme licht van de lantaarns. Misschien houd je van zon, zee en strand en schilder je in vrolijke warme kleuren het kerkje, het strand en een paar bonte zeilen.

Of mischien wil je helemaal geen kerkje of badgasten schilderen en ga je eigenwijs op zoek naar een ander uitzicht.

Of je nu net begint of al gevorderd bent, ik vind het het leukste om die kunstenaar in jou de ontdekken. We gaan op zoek naar onderwerpen, technieken en stijlen die jou liggen, die jou triggeren, inspireren en raken. Je creëert jouw eigen unieke werk. Je leert jouw eigen keuzes te maken.

Daarom ligt de nadruk in mijn lessen op het werken aan eigen projecten. Geen eenheidsworst dus, en geen strak lesprogramma. Ieder volgt zijn eigen weg. Je hebt veel vrijheid en samen brainstormen we voor inspiratie. Ik begeleid iedereen individueel. Daarom werken we in kleine groepen van circa 4 personen.

Als je dat wilt, krijg je huiswerk mee. Verdieping, toegespitst op jouw persoonlijke creatieve ontwikkeling. Meestal in de vorm van tekenoefeningen, geënt op jouw onderwerp. Zo ontwikkel je je sneller.

LESDAGEN/TIJDEN/KOSTEN

maandagmiddag jeugd 16.00-17.00 uur
dinsdagavond 19.30-21.30 uur
woensdagochtend 9.30-11.30 uur
woensdagavond 19.30-21.30 uur
donderdagochtend 9.30-11.30 uur

Data 1e kwartaal 2019: week van 14-01, 28-01, 11-02, 04-03, 18-03, 08-04, 22-04, kosten €110,25 (7 lessen)
Data 2e kwartaal 2019: wek van 06-05, 20-05, 03-06, 17-06, 01-07, 15-07, kosten €94,50 (6 lessen)

Je kunt als nieuwe leerling elk moment instromen. Je mag vrijblijvend een proefles volgen.

Prijs is exclusief gebruik van materialen (zelf meenemen of gebruiken van atelier tegen meerprijs van €20 (bij 6 lessen) of €25 (bij 8 lessen).
Lesgeld graag overmaken voor het begin van de cursus op NL29 ASNB 0707 6710 27 t.n.v. P.M. Tool.

LOCATIE/AANMELDEN

Van Dedemlaan 6 in Hoevelaken. Gratis parkeren.
Voor vragen of voor het maken van een afspraak kan je contact opnemen via 033 4759934 of via het contactformulier.


REACTIES CURSISTEN

Als ik aan Petra denk komen de woorden rustig, gebalanceerd, kundig en gepassioneerd in mij op. Ze heeft een ontspannen stijl van lesgeven en geeft veel vrijheid in de opdrachten. De lessen zijn gericht op de persoonlijke ontwikkeling en sinds ik les heb bij Petra, ben ik gegroeid in mijn creatief denken en ook is er duidelijk verbetering te zien in mijn werken." A.B.

"Petra ziet zelfs in summiere schetsjes wat je ‘eigenheid’ is - vaak ben je je daar niet eens bewust van.” M.B.

"Ze zoekt uit welk onderwerp je passie heeft en helpt je dat uit te diepen. Ik vind haar manier van lesgeven en haar enthousiasme heel stimulerend.”

WERK VAN CURSISTEN