GRATIS TE DOWNLOADEN TEKENPLATEN
Wil je goed leren tekenen? Striptekenen is een goede basis. In deze 4 gratis tekenplaten (zie rode link) leer ik je stap-voor-stap hoe diverse stripfiguren in elkaar zitten, zodat je ze snel zelf kunt tekenen. Bovendien geef ik in mijn tekst wat hints over hoe je het geleerde creatief kunt toepassen! 

Mail je resultaat naar petra@petratool.nl, als je dat leuk vindt! Je krijgt altijd reactie... Bovendien houd ik je dan op de hoogte van nieuwe tekenplaten en van speciale tekenworkshops voor jeugd in mijn atelier!

  Voorbeeld tekenplaat Garfield, pagina 1

Voorbeeld tekenplaat Garfield, pagina 1

Tekenplaat 1 SpongeBob (2 pagina's)
Tekenplaat 2 Garfield's picknick (2 pagina's)

Tekenplaat 3 Asterix, Obelix en Panacea (2 pagina's)
Tekenplaat 4 De smurfen maken muziek (2 pagina's)

Klik hier voor ebooklet met 4 tekenplaten.

 

 

 

 

 

 

P.S. Deze tekenplaten worden ook op scholen/instellingen gebruikt. Dat juich ik toe! Zorg er dan wel a.u.b. voor dat mijn naam erbij blijft staan en dat het alleen gebruikt wordt volgens het "fair use" principe. Ik heb zelf toestemming van de tekenaars om hun werk als lesmateriaal te gebruiken. 

REACTIES
"Wat een leuke platen! Ik werk in het speciaal basisonderwijs en veel van mijn kinderen zijn erg onzeker en snel gefrustreerd. Ze geven dan ook snel op of proberen het niet eens. Met deze platen kan ik ze helpen om prachtige resultaten te behalen. Fantastisch dus! Reuze bedankt ".

"Ik heb Spongebob, Elmer en Regenboogvisje gebruikt voor kinderen van groep 5 en 7. Het is mooi om te zien hoe kinderen van tevoren denken dat ze dat nooit kunnen en aan het eind toch hele mooie resultaten laten zien. Sommige kinderen hebben zo de smaak te pakken dat ik
nu op allerlei plekken in de klas Spongebob tegenkom".

Meer leren?
Ik geef regelmatig eenmalige workshops pasteltekenen in mijn atelier in Hoevelaken. Ook geschikt voor jeugd die van wat verder weg moet komen. Je hoeft niet veel tekenervaring te hebben!

In 1,5 uur leer je een onderwerp naar keuze in pastelkrijt te tekenen. Je krijgt ook een A4-tje mee naar huis vol tips  zodat je thuis verder kunt oefenen met tekenen. Je krijgt les in een klein groepje van maximaal 5 kinderen. Daarom kan ik jou optimaal begeleiden. Kosten €45, inclusief gebruik van materialen. 

Data op aanvraag.