_MG_9438 (2).jpg

Stukje live radio, interview met Omroep Eva in verband met portretworkshop. 

Wanderlust
Ik ben een "zwerver". Tijdens mijn zwerftochten  laat ik me meer leiden door toeval en mijn nieuwsgierigheid, dan door een plan. Ik verdwaal graag. Wanderlust. Zo kom ik op onverwachte plekken en komen er talloze bijzondere mensen op mijn pad. Inspirerende en gepassioneerde mensen die hun eigen weg gaan en die toevallig mijn pad kruisen.  Ik leer veel van hen over eigenheid en passie, en publiceer columns over hen in diverse magazines. De "lessen" die ik van hen leer, gebruik ik in mijn eigen lessen. Want ook mijn leerlingen wil ik stimuleren hun eigen weg in te slaan en te schilderen in een eigen stijl.

Mijn mentors
Mijn belangrijkste leermeesters waren mevrouw Smit, Frater Beatus en Eric Maisel.
Van mevrouw Smit leerde ik - tijdens mijn opleiding aan de Academie voor Art Direction & Design - veel technieken en stijlen te beheersen. Jaren werkte ik in de reclame als schetser/illustrator. 
Kunstenaar en kloosterling Frater Beatus Nijs stimuleerde me om een andere afslag te nemen: die van de kunst. Van hem leerde ik de fijne kneepjes van portret- en modeltekenen. Ik mocht  bijna elke dag bij hem studeren! Nog steeds heb ik zijn boek : Die Gestalt des Menschen" een dik Duits boek over anatomie.
Eric Maisel - creatief talentcoach en psycholoog -  leerde mij hoe je de kunstenaar in iemand naar buiten brengt. Eric stimuleerde mij om coachende columns te gaan schrijven over mijn muzen voor onder andere VoiceCouncil Magazine (een magazine voor zangers) en later voor Atelier magazine

Studiereizen in de Mediterranée
Tijdens mijn schilderreizen ontwikkelde ik mijn schilderstijl. De kunst van het weglaten. Vlot een impressie vastleggen en weer doorreizen. Een heel intense manier van je omgeving te beleven, te observeren, te absorberen. Het begon met een studiereis met het International Art Center naar Tunesië. Later maakte ik studiereizen met een vriendin naar onder andere Toscane, Zuid-Frankrijk, Portugal, en Griekenland.

Jazz in woord en beeld
In 2010 kwam mijn eerste boek in eigen beheer uit: "Jazz en Soul, Talent in woord en beeld".  Een inspirerend project, dat begon met een portret van een saxofonist die ik toevallig trof in een café. Ik had geen idee wie hij was. Hij bleek organisator te zijn van Jazzfestival Amersfoort en treedt vaak  op met geweldige muzikanten. Steeds meer artiesten kruisten mijn pad. Zangeres Lils Mackintosh' idee om een interview met haar op mijn website te delen, breidde als vanzelf zich uit. In2010 gaf ik mijn eerste boek uit, met portretten en interviews met 12 bekende en minder bekende  jazzmuzikanten. Met portretten van onder andere Wouter Hamel, Peter Beets, Boris en Rolf Delfos. En natuurlijk die eerstgenoemde saxofonist, Alexander Beets. De interviews ginegn over talent, hun inspiratiebronnen, en de moeilijkheden die zij hadden overwonnen.

Reisimpressies Valencia
Een aantal jaren lagen mijn schilderreizen stil. Maar in 2018 pakte ik het weer op, op zoek naar nieuwe inspiratiebronnen,  Vijf dagen lang volgde ik in Valencia mijn "wanderlust". Nieuwe plekken ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten.  Deze reis inspireerde mij tot de serie Valencia. Deze (en jazzschilderijen) is te zien tijdens mijn jaarlijkse open atelierdagen, eind september.


ONTWIKKELING VAN MIJN STIJL (reclameschetsen met markers, 1e modeltekeningen bij Frater Beatus, schetsen op reis, affiche Dias Latinos, eigen boek over Jazz, met Wouter Hamel en Peter Beets)


IN DE PERS