bannervrf2-small.JPG

WANDERLUST

Ik ben een ‘zwerver’. Tijdens mijn nauwelijks geplande reizen laat ik mij graag leiden door het toeval en door mijn nieuwsgierigheid. Ik (ver)dwaal graag. Nieuwe wegen inslaand, onbekende deuren openend. Wanderlust. Ik observeer, leg de karakteristieken en de essentie vast van zowel de plekken die ik ontdek, als de mensen die ik ontmoet.

MIJN EIGEN STIJL

Mijn schilderstijl ontwikkelde ik tijdens mijn reizen in de Méditerranée. Vlot mijn impressie vastleggen en weer doorreizen. Juist in die snelheid ligt mijn kracht. Verder uitwerken vermindert alleen maar de zeggingskracht van mijn werk.

ROOFTOPS

Ik schilder graag vanaf torens en daken. Hoog gezeten, in het hart van de stad, met zicht op de karakteristieke bouwwerken, ervaar ik de essentie van de stad het sterkst. Het levert vaak boeiende verticale ritmes en composities op.

JAZZ IN WOORD EN BEELD

Tijdens mijn zwerftochten langs kleine intieme jazzpodia ontstond mijn jazzproject. Het begon met een portret van een jazzsaxofonist die ik toevallig zag spelen in een café. Ik had geen idee wie hij was. Het bleek Alexander Beets te zijn, organisator van jazzfestivals, docent aan de Rockacademie én muziekproducent te zijn: Alexander Beets. Steeds meer muzikanten kruisten mijn pad. Dat resulteerde in 2010 in mijn boek ‘Jazz en soul, talent in woord en beeld’, met portretten van onder andere Wouter Hamel, Peter Beets, Boris en Rolf Delfos. In het boek staan interviews met alle geportretteerden over de artistieke ziel, passie, talent en inspiratie en de moeilijkheden die deze creatievelingen hebben overwonnen.

ONTWIKKELING VAN MIJN STIJL

(Slideshow: reclameschetsen met markers, de eerste modeltekeningen bij kunstenaar/frater Beatus Nijs, schetsen op reis, opdracht affiche Dias Latinos, eigen boek over Jazz, met Wouter Hamel en Peter Beets)