VINDEN VAN WAT JÓU RAAKT EN INSPIREERT

Al meerdan 20 jaar geef ik met veel plezier les aan kleine groepjes cursisten. In al mijn korte cursussen en workshops staat het ontwikkelen van jouw eigen stijl en handschrift centraal. We zoeken samen naar onderwerpen die jou raken en inspireren, en naar een manier van schilderen die bij jou past. Ik begeleid iedereen individueel in zijn eigen weg, van beginner tot gevorderd. Al brainstormend vind je samen met mij inspirerende projecten om aan te werken.

Door mijn brede basis in technieken en stijlen - opleiding aan Academie voor Art Direction & Design (illustreren in alle technieken) en bij de in 't Gooi bekende kunstenaar Frater Beatus Nijs (portret- en anatomietekenen) -  kan ik je helpen in alle stijlen, technieken en onderwerpen.
De lessen hebben vooral een coachend karakter, iets wat ik leerde in een privétraject bij  de beroemde Amerikaanse creativitetscoach en psycholoog Eric Maisel, Hij weet als geen ander hoe je de kunstenaar in iemand naar buiten brengt. 

Je kunt je aanmelden voor
- een korte cursus "Schilderen in je eigen stijl" in mijn atelier in Hoevelaken (beginners en gevorderden)
- een workshop "Schilderen vanaf de boot"(beginners en gevorderden), op schilderachtige plekjes langs de Vecht
- privécoaching (gevorderden), in mijn atelier en via Skype.

Leerlingen over mijn lessen:
"Er gaat véél inspiratie + energie van u uit naar andere personen, én dat werkt nog héél lang na." 

"Petra ziet zelfs in summiere schetsjes wat je "eigenheid' is - vaak ben je je daar niet eens bewust van".

"Ze zoekt uit welk onderwerp je passie heeft en helpt je dat uit te diepen. Ik vind haar manier van lesgeven en haar enthousiasme heel stimulerend." 

DE KUNST VAN HET WEGLATEN

Mijn eigen stijl kenmerkt zich door de "kunst van het weglaten".  Ik schilder slechts de essentie, het ongeschilderde is net zo belangrijk als het geschilderde.. Deze manier van schilderen heb ik ontwikkeld tijdens mijn schilderreizen, waarbij ik ter plaatse snelle schetsen maakte, om later in mijn atelier verder uit te werken. Maar ik ontdekte dat het uiteindelijke schilderij nooit de spontane schets overtrof qua zeggingskracht!
Ik schilder vooral met aquarel, in heldere, diepe, expressieve kleuren. 

Ik houd van improviseren, heb nooit een vastomlijnd plan. Ik laat me graag leiden door toeval en door wat er op mijn pad komt. Tijdens mijn zwerftochten in het buitenland laat ik me ook graag verrassen door het onvoorziene. Ik dwaal graag. Wanderlust. Zo kom ik op onverwachte plekken en ontmoet ik bijzondere mensen. Persoonlijkheden die graag buiten bebaande paden gaan.  Ik leer veel van hen over eigenheid en passie, en publiceer columns over hen in diverse magazines. De "lessen" die ik van hen leer, gebruik ik in mijn eigen lessen. 

Ook schilder ik mensen in opdracht. Ik leg mijn modellen vast terwijl zij doen wat zij het liefste doen, op HUN eigen manier. Kijk hier voor meer info over mijn expositie (29/30 september), en voor mijn gallery met aquarellen.

Klanten over mijn aquarellen:
"Geen woorden voor, ontroerend mooi."  (over portret van zijn vader)

"Petra, Uiterst goed getroffen! Niets meer aan doen!" (over cadeau-portret van directeur van onderneming)

"Het schilderij dat Petra van mijn (vioolspelende) vader maakte toen hij nog gezond was, wint aan betekenis. Toen het net klaar was, waren we er blij mee omdat ze de toenmalige realiteit zo treffend vastgelegd had. Nu wordt het steeds waardevoller omdat het een beeldende en blijvende herinnering is aan mijn dierbare vader in betere tijden."  (over portret van vader, die helaas nu aan het dementeren is)


FREEBIES (gratis downloads)


VRAGEN/AANMELDEN (of bel 033 4759934):
Ja

Social media links Facebook, Linked In en Instagram: