LEER SCHILDEREN WAT JÓU RAAKT EN INSPIREERT

In de loop der jaren heb ik een geheel eigen, herkenbare schilderstijl en - techniek ontwikkeld, waarbij ik schilder wat mij het meest fascineert.
In de korte cursussen die ik in mijn atelier in Hoevelaken/Amersfoort geef, staat het ontwikkelen van jóuw eigen stijl centraal. We zoeken samen naar onderwerpen die jou inspireren en naar een manier van schilderen die bij jou past. Geschikt voor beginners en gevorderden, in alle leeftijden. Je krijgt les in kleine groepen van circa 5 deelnemers, dus je kunt rekenen op gerichte, individuele begeleiding!

Je kunt je aanmelden voor
- een korte cursus "Schilderen in je eigen stijl" in mijn atelier in Hoevelaken (beginners en gevorderden)
- privécoaching in mijn atelier en/of via Skype.

Leerlingen over mijn lessen:
"Petra ziet zelfs in summiere schetsjes wat je ‘eigenheid’ is - vaak ben je je daar niet eens bewust van."

"Ze zoekt uit welk onderwerp je passie heeft en helpt je dat uit te diepen. Ik vind haar manier van lesgeven en haar enthousiasme heel stimulerend." 

DE KUNST VAN HET WEGLATEN

Ik schilder alleen de essentie, in heldere expressieve kleuren. De rest laat ik ongeschilderd. De kunst van het weglaten. Ik werk graag in aquarel, een verrassend en direct materiaal. Je kunt maar weinig corrigeren. Werken op het scherpst van de snede. Mijn favoriete onderwerpen zijn stadsgezichten en mensen.

De meeste werken ontstaan tijdens mijn ‘zwerftochten’. Wanderlust. Zonder plan laat ik me leiden door mijn nieuwsgierigheid en door wat en wie er op mijn pad komt. Zo kom ik op onverwachte plekken en ontmoet ik bijzondere mensen. Vaak persoonlijkheden die net als ik graag net iets buiten gebaande paden gaan. 

Ik schilder regelmatig portretten en stadsgezichten in opdracht. Kijk hier voor mijn gallery met aquarellen.

Klanten over werk in opdracht:
"Geen woorden voor, ontroerend mooi."  (over portret van zijn vader)

"Het schilderij dat Petra maakte van mijn destijds gezonde, maar nu dementerende vader, wint aan betekenis. We waren er blij mee omdat ze de toenmalige realiteit zo treffend vastgelegd had. Nu wordt het steeds waardevoller omdat het een blijvende herinnering is aan mijn dierbare vader in betere tijden." 


Je kunt me volgen op Facebook (eigen werk plus kunst/cultuur), LinkedIn (columns) en Instagram (over mijn dagelijkse werkzaamheden).