MIJN VRIJE WERK
Mijn muzen zijn stuk voor stuk gepassioneerde en getalenteerde artistieke zielen die hun eigen weg gaan. Ik besteed veel tijd aan het bestuderen en interviewen van mijn modellen, om hun innerlijke drijfveren te leren kennen. Veel van die interviews zijn verschenen in vakmagazines zoals "Atelier" en "Voicecouncil Magazine" (bladen voor kunstenaars en zangers).

Vooral improvisatie boeit mij, vandaar mijn fascinatie voor de jazz. Zonder vaste scripts verwelkomen zij het onverwachte. Geen ruimte voor twijfel of correctie. Creëren op het scherpst van de snede. Net zoals ik, als ik schilder.

Geen medium is zo direct en verrassend als aquarel. Een nooit helemaal controleerbaar spel tussen water en verf. Fouten zijn niet te herstellen, je werkt in opperste concentratie. Je laat het vloeien van de kleuren haar magie doen.

Ik schilder de essentie, de rest laat ik onbeschilderd. De kunst van het weglaten. Een balans tussen tegengestelden, tussen geschilderd en ongeschilderd. Zoals yin en yang. Zorgvuldig gecomponeerd en voorbereid, maar vlot en expressief neergezet. Van donkere, heldere dekkende kleuren tot zachte transparante lagen. In deze stijl schilder ik ook stadsgezichten.

PORTRET IN OPDRACHT
Wil je een portret van jouw (klein)kind, ouder of geliefde? Ik vang voor jou op artistieke wijze de essentie, wat iemand uniek maakt. Relaxed geposeerd of in actie bezig met wat hij of zij het liefste doet. Geen uitputtende poseersessies maar een relaxte ontmoeting van 1 à 2 uur (gesprek, korte schets- en/of fotosessie) is genoeg voor mij om geïnspireerd aan de slag te gaan in mijn atelier.

Prijs is mede afhankelijk van kleur of zwart/wit, van werkwijze (of je naar mij toe komt, ik naar locatie toe moet etc.) en formaat. Prijzen circa €1200,- (in kleur, 60x80 cm).

Klanten over mijn werk:
"Met het stokje in zijn hand bespeelt mijn vader geconcentreerd de xylofoon die voor hem op tafel staat. De muziektherapeut probeert zijn muziek te volgen en begeleidt hem met haar gitaar. Samen komen ze tot een unieke mix van klanken. Als het stuk afgelopen is verschijnt er een blije lach op zijn gezicht. Even kon hij weer doen wat hij het liefst doet: muziek maken.
Muziek was de passie in zijn leven. Met zijn viool trok hij ( als amateur) door het land om in diverse orkesten te spelen. Hij had veel muzikale vrienden. Hij was muziek. Tot de dementie hem belemmerde om het nog langer zelfstandig te kunnen spelen.
Het schilderij dat Petra van hem maakte toen hij nog gezond was, wint aan betekenis. Toen het net klaar was, waren we er blij mee omdat ze de toenmalige realiteit zo treffend vastgelegd had. Nu wordt het steeds waardevoller omdat het een beeldende en blijvende herinnering is aan mijn dierbare vader in betere tijden." M..F.

"Geen woorden voor, ontroerend mooi." K.H. (portret van zijn vader)

"Petra, Uiterst goed getroffen! Niets meer aan doen!" H.L. 

MEER INFO/ATELIERBEZOEK
Voor vragen of voor het maken van een afspraak voor atelierbezoek kan je contact opnemen via 033 4759934 of via het contactformulier.


EEN GREEP UIT MIJN WERK (klik op een werk om het te vergroten,  gebruik pijltjes om naar volgende werk te navigeren, en kruis om gallery te sluiten)