MIJN VRIJE WERK
Geen medium is zo verrassend en direct als aquarel. Ik schilder de essentie, de rest laat ik ongeschilderd. Een balans tussen tegengestelden, tussen geschilderd en ongeschilderd. Zoals yin en yang. Zorgvuldig gecomponeerd en voorbereid, maar vlot en intuïtief neergezet. Van donkere, heldere dekkende kleuren tot zachte transparante lagen. 

In dit transparante medium is geen ruimte voor twijfel of correctie achteraf. Je moet meteen "raak" schilderen. Dat werken op het scherpst van de snede ligt mij wel. 

Ik schilder graag portretten van artistieke persoonlijkheden die vol plezier en concentratie bezig zijn, én reisimpressies

PORTRETTEN (OOK IN OPDRACHT)
Wil je een portret van jouw (klein)kind, ouder of geliefde? Ik vang voor jou op artistieke wijze de essentie, wat iemand uniek maakt. Relaxed geposeerd of in actie bezig met wat hij of zij het liefste doet. Geen uitputtende poseersessies maar een relaxte ontmoeting van 1 à 2 uur (gesprek, korte schets- en/of fotosessie) is genoeg voor mij om geïnspireerd aan de slag te gaan in mijn atelier.

PRIJZEN
Prijs is mede afhankelijk van kleur of zwart/wit, van werkwijze (of het een opdracht is of een werk uit mijn eigen collectie, of je naar mij toe komt of  ik naar locatie toe moet etc.) en formaat. Prijzen liggen tussen de €950 en €1850.

Klanten over mijn werk:

"Geen woorden voor, ontroerend mooi." K.H. (over portret van zijn vader)

"Petra, Uiterst goed getroffen! Niets meer aan doen!" H.L. 

"Muziek was de passie in zijn leven. Met zijn viool trok hij ( als amateur) door het land om in diverse orkesten te spelen. Hij had veel muzikale vrienden. Hij was muziek. Tot de dementie hem belemmerde om het nog langer zelfstandig te kunnen spelen.
Het schilderij dat Petra van hem maakte toen hij nog gezond was, wint aan betekenis. Toen het net klaar was, waren we er blij mee omdat ze de toenmalige realiteit zo treffend vastgelegd had. Nu wordt het steeds waardevoller omdat het een beeldende en blijvende herinnering is aan mijn dierbare vader in betere tijden." M..F. (over portret van haar vader)

MEER INFO/ATELIERBEZOEK
Voor vragen of voor het maken van een afspraak voor atelierbezoek kan je contact opnemen via 033 4759934 of via het contactformulier.


EEN GREEP UIT MIJN WERK (klik op een werk om het te vergroten,  gebruik pijltjes om naar volgende werk te navigeren, en kruis om gallery te sluiten)