PORTRETTEN VAN 3 DANSERS (met gratis te downloaden ebooklet)

Mijn zoontje vond het maar niks, al die jazzmuzikanten die ik schilderde voor mijn boek "Jazz & soul, talent in woord en beeld". Hij houdt van (break)dans. We keken altijd met veel plezier naar breakdancer Juvat Westendorp, die zich in So You Think You Can Dance ontpopte als een all-round danser. Eigenlijk waren we allebei stiekem fan. Hoe "cool" je moeder dan ineens, als ze meldt dat ze even de deur uitgaat voor een modelsessie en interview met Juvat! 

De succesvolle stripper Marco Toro vond ik via internet. Ik wilde eens wat anders. Marco stripte o.a. voor Yolanthe op haar vrijgezellenfeest.  Ik ben best wat gewend aan (half) naakte poserende mannen, maar die kijken altijd "weg". Marco's "teasende" blik tijdens de modelsessie was natuurlijk gewoon werk voor hem, maar ik kreeg het er toch een beetje warm van;)

Ezequiel Sanucci is een geschoold balletdanser en was solist bij het Nationale Ballet Buenos Aires. Ik zag hem tijdens Dias Latinos Amersfoort in een uiterst gepassioneerde tango met zijn partner Lydia Mueller. Meestal lukt het niet zo'n moment te her-creëren, maar ditmaal wel. Ezequiel en Lydia dansten voor mij een zwoele tango in een portiekje in de Rosse Buurt (ik had geen idee op wat voor een plek we waren!).

De gesprekken die ik naderhand had met deze geweldige persoonlijkheden gingen over passie, over uit je comfort zone stappen en over geld verdienen in de artistieke branche. Deze artikelen verschenen eerder in Atelier Magazine, een tijdschrift voor schilders in België en Nederland.

Bestel de portretten van de 3 dansers gratis via het formulier hieronder (6 pagina's).

Meer interessante columns lees je hier.

Petra Tool

Checkbox *
Name *
Name